Książka

ciasteczka

Wegańskie ciasto bananowe

Jeśli jesteś weganką lub nie tolerujesz laktozy, ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę.



Składniki:

2 łyżki sojowego lub migdałowego mleka

¼ łyżeczki wanilii

1 łyżka oleju

½ banana

Szczypta soli i cynamonu

Łyżka cukru

1/3 filiżanki mąki

¼ łyżeczki proszku do pieczenia



Sposób przygotowania:

W kubku wymieszaj cukier, proszek do pieczenia, mąkę, cynamon i sól. Następnie dodaj wszystkie mokre składniki i wymieszaj do uzyskania kremowej konsystencji. Nastaw mikrofalówkę na wysoką temperaturę i podgrzewaj przez 2 minuty. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest gotowe. Jeśli będzie suchy, możesz wyjąć kubek z urządzenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation