Kuchnia

Muffinki

MUFFINY SEROWO-SZYNKOWE | matkaWariatka
Składniki: na 18-20 sztuk
200g mąki
50g wędzonej szynki
2 cebulki dymki
1 jajo
2 łyżki oleju
150g twarożku
60ml mleka
2 łyżki startego sera /ulubionego/
2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól, pieprz
ulubione zioła

Przygotowanie:
Olej rozgrzewamy na patelni i podsmażamy dymkę i drobno pokrojoną szynkę. Jajko roztrzepujemy z twarogiem, mlekiem i serem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ulubionymi ziołami /prowansalskie/. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masę jajeczną i przestudzoną szynkę z dymką. Całość mieszamy.

Masę przekładamy łyżką do formy – każdą dziurę wypełnić do dwóch trzecich.
Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut, do suchego patyczka.
Podajemy na ciepło.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation