Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Ciasteczka do herbaty

Składniki:
175 g miękkiego masła, 200 g cukru pudru, 2 duże jajka, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 500 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, pół łyżeczka soli. Uwaga! Z takiej ilości wyjdzie naprawdę dużo ciasteczek :)

Wykonanie: Mieszasz wszystkie składniki, rozwałkowujesz ciasto. Potem wycinasz torebki herbaty (najlepiej wziąć torebkę i odcinać jej kształt), układasz na papierze do pieczenia na blasze i robisz dziurki za pomocą rurki. Pieczesz przez około 15 minut w 180 stopniach, najlepiej na termoobiegu. W miseczce rozpuszczasz gotową polewę czekoladową, a potem moczysz w niej ostudzone ciasteczka. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation