pi…" /> piersi z kurczaka 200 ml śmietany 12% ok. 4-5 kostek szpinaku mrożonego (można dać więcej) masło 2 ząbki czosnku sól pieprz przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej woda olej SZPINAKOWY KURCZAK - sposób przygotowania: Filet pokroić w paseczki lub kostkę, wymieszać z przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Smażyć na patelni. W małym rondelku rozgrzać masło, dodać mrożone kostki szpinaku, przeciśnięty przez praskę czosnek, dusić do miękkości. Gdy kurczak już będzie podsmażony zalać go wymieszaną z 100 ml wody śmietaną. Dodać szpinak i wszystko wymieszać. Zaciągnąć mąkami." />

Kuchnia

Przepisy - kurczak

SZPINAKOWY KURCZAK - składniki:
ok. 70 dag kurczaka">piersi z kurczaka
200 ml śmietany 12%
ok. 4-5 kostek szpinaku mrożonego (można dać więcej)
masło
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
przyprawa do kurczaka
1 łyżeczka mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
woda
olej
SZPINAKOWY KURCZAK - sposób przygotowania: Filet pokroić w paseczki lub kostkę, wymieszać z przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Smażyć na patelni. W małym rondelku rozgrzać masło, dodać mrożone kostki szpinaku, przeciśnięty przez praskę czosnek, dusić do miękkości. Gdy kurczak już będzie podsmażony zalać go wymieszaną z 100 ml wody śmietaną. Dodać szpinak i wszystko wymieszać. Zaciągnąć mąkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation