Kuchnia

kuchnia

Składniki:
Gotowe ciasto francuskie
- mała kapusta lub 30 dag kiszonej
- kilka pieczarek
- 1 cebula
- 1 marchewka
- pieprz
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Obrać i pokroić cebulę, pieczarki i marchewkę. Usmażyć na odrobinie oliwy. Dodać posiekaną kapustę. Dusić ok. 15 minut pod przykryciem. Odlać wodę. Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego i pieprz.
Włączyć piekarnik na ok. 180°C.
Ostudzony farsz nałożyć ma rozwinięte ciasto francuskie, zawinąć jak roladę. Pociąć na ok. 2 cm kawałki ostrym nożem. Jeśli w trakcie przecinania zawijańce się spłaszczyły - uformować je ręcznie.
Zawijańce położyć płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C (aż ciasto się zarumieni).
Podawać na ciepło lub zimno.
Można przechować w lodówce na następny dzień.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation