Kuchnia

obiad

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i grzybami | Składniki (4 porcje)

4 czerwone papryki
1 szklanka kaszy jaglanej
pół szklanki suszonych grzybów
1 cukinia
sól
pieprz
oliwa
1 łyżka masła

Wykonanie

Dzień wcześniej namaczamy grzyby. Paprykę przecinamy na połówki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Każdą część polewamy odrobiną oliwy i umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Paprykę pieczemy w 180ºC przez około 20 minut. W międzyczasie gotujemy kaszę jaglaną w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy pokrojone w małe kawałki grzyby. Dodajemy obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy wszystko około 5 minut. Ugotowaną kaszę jaglaną przekładamy na patelnię i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie faszerujemy podpieczoną paprykę i pieczemy ją w 180ºC przez około 30 minut. Pod koniec pieczenia możemy umieścić na każdej papryce plasterek żółtego sera. Danie podajemy na ciepło. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation