Kuchnia

jarskie dania

Paella z kuskusu


Składniki

300 g Kaszy Kuskus Kupiec
250 g mrożonych pierścieni kalmarów
15 obranych krewetek
30 małży
1 pęto pikantnej kiełbasy chorizo
300 g filetu z suma lub innej ryby
1 czerwona papryka
2 duże cebule
300 g zielonego groszku (świeży lub mrożony)
4 sparzone i pokrojone w dużą kostkę pomidory
1/2 l wywaru rybnego (można zastąpić sosem rybnym)
1 czerwona papryka
2 ząbki czosnku
papryka słodka w proszku


Przygotowanie

Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni przełożyć do miski, odstawić.

Pokroić w paski paprykę, usuwając gniazda nasienne.

Oczyścić małże. Krewetki oczyścić z pancerzyka

Pokroić filety w kostkę.

Podsmażyć plasterki chorizo na patelni. Na tej samej patelni dla wzbogacenia aromatu, podsmażyć kolejno kalmary i krewetki przez 2 min.

Na patelni podsmażyć paprykę i paprykę w proszku. Następnie dodać kuskus i dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, wcześniej przygotowaną cebulę z czosnkiem i wlać wywar rybny. Dodać zielony groszek krewetki i kalmary, wymieszać wszystko dokładnie następnie ułożyć na wierzchu filety, małże, gotować na małym ogniu, dopóki cały wywar nie zostanie wchłonięty przez kuskus, a małże się nie otworzą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation