Kuchnia

Zjemy coś ?

CIASTO KOKOSOWE - Przepisy Joli
Składniki:
– 115 g wiórek kokosowych
– 190 g mąki pszennej
– 200 g cukru
– 300 ml mleka
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżka kakao
– 100 g mlecznej czekolady
– 2 łyżki mleka

Wykonanie:
Mąkę przesiać do miski, dodać wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, cukier i wymieszać, dolać mleko i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Okrągłą blaszkę o średnicy 18 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Do tak przygotowanej blaszki wylać ¾ ciasta. Pozostałe ciasto wymieszać z kakao i wyłożyć na jasne ciasto tworząc zygzaki. Ciasto piec około 30 minut w temp. 180 stopni.
Czekoladę połamać na kawałki i roztopić z dodatkiem 2 łyżek mleka. Polewą polać wystudzone ciasto.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation