Kuchnia

CIASTA BEZ PIECZENIA

Ciasto na szybko czyli wafel nadziewany.

Składniki na wafle:
1 paczka suchych wafli
1 słoiczek kwaśnego dżemu ( ja miałam własnej roboty z czarnego bzu i jabłka, można wiśniowy lub każdy inny byleby był kwaskowaty)
1 słoiczek słodkiego dżemu
1 krem karpatkowy lub 2 budynie waniliowe ugotowane na bardzo gęsto czyli zmniejszamy ilość mleka
100 g rozpuszczonej czekolady
wiórki kokosowe na posypkę

Ugotowałam budyń i niestety nie pozostawiłam do wystygnięcia, dlatego moje wafle zrobiły się gumowate, dlatego KONIECZNIE wystudzić budyń.


Wykonanie wafli:

Jednego wafla posmarowałam dżemem z czarnego bzu, przykryłam drugim waflem, który posmarowałam słodkim dżemem. Następnie położyłam kolejny wafel, na który położyłam wystudzony budyń i powtórzyłam wcześniejsze czynności, ostatni wafel posmarowałam czekoladą i posypałam wiórkami kokosowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation