Kuchnia

kuchnia

Kurczak z fasolka i ryzem

Składniki:
1 szklanka surowego ryżu;
1 szklanka kukurydzy;
1 puszka czarnej fasoli;
1 słoik salsy;
1-1,5 szklanki bulionu z kurczaka;
½ łyżeczki chili w proszku;
½ łyżeczki oregano;
1 podwójna pierś z kurczaka; 1 szklanka tartego sera
2 dymki

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Odsącz i krótko przepłucz czarną fasolę. Wymieszaj suchy ryż, fasolę, kukurydzę, salsę, bulion z kurczaka, chili w proszku i oregano. Przełóż do naczynia do zapiekania. Pokrój piersi kurczaka na trzy części każda. Włóż kawałki kurczaka, przykryj naczynie, piecz przez godzinę. Gdy ryż będzie miękki, posyp serem i zapiec, aż ser się roztopi. Posyp pokrojoną dymką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation