Kuchnia

ciasta bez pieczenia

Składniki
Na mase waniliową:
krem karpatka np. firmy Delecta, opakowanie
mleko, 1/2 litra
masło, 1/2 kostki
Na mase czekoladową:
mleko., 1 i 3/4 szklanki
cukier waniliowy, 1 opakowanie
żółtka, 5
Mąka pszenna, 1 łyżka
mąka ziemniaczana, 2 łyżki
masło., 1/4 kostki
kakao, 3 łyżki
NA Polewe:
czekolada, 2 tabliczki
mleko…, 6 łyżek
masło…, 1/4 kostki
Poza tym potrzeba:
masa krówkowa lub mleko skondesowane, 1 puszka
Krakersy Lajkonik, 3 opakowania
słone orzeszki, 200 g
Przygotowanie
Mleko w puszce gotujemy pod przykryciem i na małym ogniu 3 godziny (jeśli mamy mase krowkowa to mamy problem z glowy – przed nalozeniem na krakersy chwilke podgrzewamy żeby się lepiej rozprowadzalo na krakersach (ja nie podgrzewałem i dałem radę) Mase waniliową przyrządzamy wedle instrukcji na opakowaniu kremu karpatka czyli połowe mleka gotujemy,w drugiej połowie mieszamy zawartość opakowania,wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu.Nie może być żadnych grudek.Po ostygnięciu kremu wkręcamy do niego masło. Robimy mase czekoladową-odstawiamy masło i kakao a z pozostałych składników gotujemy budyń.Po ostygnięciu masy wkręcamy do niej masło i dodajemy kakao. W garnuszku rozpuszczamy składniki na polewe czekoladową. W dużej blaszce układamy: -krakersy -masa czekoladowa -krakersy -mleko z puszki lub masa krowkowa -krakersy -masa karpatkowa -krakersy -polewa czekoladowa -orzeszki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation