Kuchnia

jedzenie

Naleśniki z farszem z kaszy gryczanej i sera

Składniki

? szkl. kaszy gryczanej
200 g sera twarogowego (zmielonego)
1 cebula
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 jajko
oliwa do smażenia
sól, pieprz do smaku

Ciasto:
1? szkl. mąki
2 jajka
1 szkl. mleka
2 łyżki oliwy z oliwek




Przygotowanie

Kaszę ugotować na sypko wg przepisu na opakowaniu. W międzyczasie przygotować ciasto mieszając jajka z mlekiem, przesianą mąką i odrobiną soli. Wyrobić gładkie ciasto, rozrzedzić ciepłą wodą, dodać oliwę i ponownie wymieszać. Usmażyć cienkie naleśniki. Przygotować farsz mieszając ugotowaną kaszę z serem twarogowym i podsmażoną, drobno posiekaną cebulką. Do masy dodać surowe jajko, sól, pieprz do smaku i wymieszać. Jeżeli nadzienie jest zbyt suche można dodać 2 łyżki śmietany. Całą powierzchnię naleśnika posmarować farszem, zwinąć w rulony. Przed podaniem naleśniki podsmażyć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation