Kuchnia

Kulinaria

Ryba w sosie musztardowo-koperkowym
Składniki:
2 filety białej ryby
sól
pieprz
zioła do przyprawiania ryb
sok z połowy cytryny
kilka łyżek masła
Sos:
200 ml śmietany 18%
2 łyżeczki musztardy (delikatnej w smaku)
1 łyżeczka posiekanego świeżego koperku (może być mrożony)
sól
pieprz
szczypta cukru
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, opruszamy solą, pieprzem i ziołami do ryb i odstawiamy na 15 min.

W tym czasie przygotowujemy sos: śmietanę podgrzewamy w rondelku, dodajemy musztardę, koperek i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie cukrem.

Masło roztapiamy na patelni. Rybę smażymy z dwóch stron na rumiano. Jeśli jest taka potrzeba to dokładamy masła.

Rybę podajemy polaną sosem. Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation