Kuchnia

Kulinaria

Składniki potrzebne do przygotowania galaretek w pomarańczy:

4 różnokolorowe galaretki,
8 pomarańczy.

Można też użyć mniejszej ilości pomarańczy a pozostałą galaretkę wylać do pucharków.

Sposób przygotowania galaretki w pomarańczy:

Pomarańcze myję, kroje na połówki i dokładnie wydrążam środki.

Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (można użyć nieco mniej wody niż jest w przepisie).

Jeżeli chcemy zrobić tęczowe galaretki należy przygotowywać galaretki kolejno w odstępach około 0,5 godzinnych i wlewać je jedna po drugiej do połówek pomarańczy w momencie, gdy są już lekko stężałe.

Jeżeli galaretki mają być jednokolorowe można wszystkie galaretki rozpuścić jednocześnie i po przestudzeniu wlać w połówki pomarańczy.

Gdy galaretki już stężeją kroimy ostrym nożem każdą połówkę na cztery części i podajemy.

Galaretki w pomarańczy gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation