Święta i uroczystości

WIELKANOC dania potrawy

Jajka z szynką i szczypiorkiem – danie konkursowe | coolinarnie.pl | Przepisy na każdy dzień

Jajka z szynką i szczypiorkiemDrukuj przepis
Składniki
■4 jajka
■3 plastry szynki
■2 łyżki posiekanego szczypiorku
■1 łyżka majonezu
■sól morska
■pieprz kolorowy
Sposób przygotowania
Krok 1
Jajka ugotować na twardo, obrać. Za pomocą specjalnego nożyka przeciąć na połówki. Ze środka wyjąć żółtka i wrzucić do miseczki a białka ułożyć na talerzu. Szybkę pokroić w drobniutką kostkę i dodać do żółtek. Następnie dodać posiekany szczypiorek, majonez oraz przyprawy. Żółtka rozgnieść i wszystko dokładnie wymieszać. Farsz nakładać do białek i układać jajka np. na dywaniku z pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation