Kuchnia

kuchnia

Ciasto Cappuccino bez pieczenia
Składniki:
500ml mleka,
2 budynie czekoladowe,
4 łyżki cukru,
80g masła,
16 herbatników.
W 3/4 szklanki mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem i masłem. Na gotujące się mleko wlać budynie, mieszać, aż masa zgęstnieje.
Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy i śr. 21cm (w razie potrzeby połamać je na mniejsze kawałki). Wylać gorący budyń, przykryć kolejną warstwą herbatników. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.


Krem cappuccino:
250ml śmietanki 30%,
400g serka mascarpone,
8 łyżek cappuccino w proszku,
2 czubate łyżki żelatyny,
3/4 szklanki cukru pudru.
Śmietankę ubić na sztywno, dodawać po łyżce serka mascarpone oraz cukru pudru. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku, przestudzić i dodać do masy. Na koniec dodać sproszkowane cappuccino. Krótko zmiksować. Masę wylać na ostudzony budyń. Wstawić na całą noc do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation