Kuchnia

Pysznee

Makaron ze szpinakiem i serem feta
30minut
dla 4 osób
łatwe
Składniki:
-świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
-Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy - 1 opakowanie
-śmietana 18% - 100 mililitrów
-makaron kokardki - 300 gramów
-ser feta - 1 opakowanie
-masło lub margaryna - 2 łyżki

Przygotowanie:
1.Makaron ugotuj al dente. Szpinak dokładni umyj, jeśli używasz mrożonego to rozmroź go i odciśnij wodę.
2.Na patelni rozgrzej margarynę i dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.
3.Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.
4.Makaron odcedź, wymieszaj ze szpinakiem. Podawaj makaron posypany dużymi kostkami sera feta.
Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation