Kuchnia

Food

coś z niczego


Składniki

ziemniaki, ok. 5 szt (zależy jakie duże)
kiełbasa lub szynka (ja miałam kiełbasę akurat), 2 szt
cebula
jajko, jeśli jest w lodówce =)
kawałek sera żółtego, jeśli jest w lodówce =)
bazyli, oregano, majeranek, papryka słodka
sól i pieprz
coś do smażenia, może być margaryna lub olej

3-4 os. 15 min średnie przystępne
Przygotowanie

ziemniaki obrać i pokroić w talarki (trochę grubsze, żeby nie rozciapały się podczas gotowania) ugotować w lekko osolonej wodzie prawie do miękkości. Cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć na złoty kolor- odłożyć na talerzyk i na tej samej patelni podsmażyć kiełbasę.

Gdy ziemniaki będą już dobre odcedzić i na patelni grillowej na odrobinie tłuszczu podsmażyć. Następnie dodać wcześniej usmażoną cebulę i kiełbasę. Wszystko doprawić: bazylią, majerankiem, oregano, papryką słodką, pieprzem. Po spróbowaniu jeśli będzie potrzeba jeszcze dosolić. Na koniec w kosteczkę pokroić ser żółty i dodać do ziemniaków oraz w miseczce rozbełtać jajka i zalać wszystko. Wymieszać i poczekać aż jajko się zetnie. SMACZNEGO

Można podawać z sosem czosnkowym lub keczupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation