Kuchnia

Food

Składniki:

2 różnokolorowe papryki np. czerwoną i zieloną
4 niewielkie ziemniaki
1/2 czerwonej cebuli
1/2 białej cebuli
średnia cukinia
2 piersi z kurczaka
4 ząbki czosnku
łyżeczka suszonej bazylii
łyżeczka suszonego oregano
łyżeczka suszonego rozmarynu
łyżka oliwy z oliwek
łyżka vegety natur
łyżeczka papryki słodkiej
1 kostka rosołowa BIO
sok z 1/2 cytryny
1/4 szkl. gorącej wody
opcjonalnie: rukola i pomidorki koktajlowe

Wykonanie:
Ziemniaki gdy młode to myjemy i kroimy na ćwiartki gdy stare obieramy, myjemy i kroimy na ćwiartki. Papryki oczyszczamy i kroimy w paseczki, cebulę kroimy w piórka,czosnek w małą kosteczkę a cukinie w krążki. Kurczaka myjemy i kroimy w paski. Całość wkładamy do naczynia żaroodpornego. W kubku z wodą rozpuszczamy kostkę rosołową i vegete natur. Dodajemy sok z cytryny, resztę przypraw oraz oliwę i dokładnie mieszamy. Zalewamy tym warzywa z kurczakiem i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190'C i pieczemy ok 35min.
Jak ktoś lubi i ma ochotę można podać z rukolą i pomidorkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation