Święta i uroczystości

Wielkanoc

Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki na 12 połówek:

6 jaj ugotowanych na twardo
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 ogórek konserwowy
1 łyżka ziaren słonecznika
1/2 pęczka szczypiorku, lub mała cebulka
2 - 3 łyżki majonezu, lub jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zostawić do przestudzenia.
Jaja przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Białka odłożyć. Ogórek drobniutko pokroić w kosteczkę. Szczypiorek poszatkować. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić.W miseczce umieścić żółtka, rozdrobnić widelcem. Dodać majonez, słonecznik, ogórek, tuńczyk, i część szczypiorku. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotowym farszem wypełnić białka. Jajka udekorować resztą szczypiorku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation