Kuchnia

ZUPY

Sycący i zdrowy krem z brokułów...


Składniki na ok. 4 porcje:
- 1 główka brokuła
- 2 średnie marchewki
- 1 por/cebula
- 500 ml bulionu
- 100 ml mleka
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- sól
- pieprz
- pestki dyni


Przygotowanie:
1. Marchewki, cebulę/pora i brokuła myjemy i obieramy. Brokuła dzielimy na różyczki, marchewki
i cebulę/pora kroimy na większe kawałki.
2. Warzywa wkładamy do garnuszka i zalewamy bulionem- gotujemy do miękkości.
3. Po ugotowaniu warzyw blendujemy je z bulionem.
4. Następnie dodajemy mleko, jogurt grecki i blendujemy ponownie na gładką masę.
4. Podajemy z pestkami dyni, pieczywem/grzankami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation