Kuchnia

ZUPY

Boeuf Strogonow z pieczarkami


1 kg wołowiny ja mialam poledwice wolowa
350 gram pieczarek
duża cebula
1/2szklanki mąki pszennej
1 szklanka bulionu
4 łyżki przecieru pomidorowego
100g masła klarowanego(do smażenia pieczarek)
2łyżki oleju (do smażenie mięsa)
1 łyżeczka ostrej papryki
1/2 szklanki śmietany kremówki
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Wołowinę myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Kroimy w cienkie paski, obtaczamy w mące.
Na rozgrzaną patelnię wkładamy mięso, podsmażamy do zarumienienia. przekładamy do garnka.
Następnie kroimy w pół plastry pieczarki, i cebulę.
Pieczarki podsmażamy na suchej patelni , solimy, gdy puszczą soki i woda odparuje dodajemy masło i smażymy pieczarki na rumiano.
Przekładamy do garnka z mięsem,
Cebulę smażymy na tej samej patelni co smażyliśmy pieczarki, tylko szklimy, przekładamy do mięsa i pieczarek.
Dodajemy przyprawy (sol, pieprz, ostra papryka)zalewamy bulionem i dusimy - czas zależy od rodzaju wołowiny jaką użyjemy, może to trwać nawet 2h.
Gdy mięso będzie miękkie dodajemy przecier pomidorowy, po około 5 minutach wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Podajemy zaraz po przygotowaniu z ulubionym dodatkiem, kaszą, kluskami lub pieczywem;)

przepis pochodzi
http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.co.at/2013/10/boeuf-strogonow-z-pieczarkami.html#.UoSszSdi2ZQ
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation