Kuchnia

Sałatki, surówki

Sałatka pieczarkowa podsmażana -

Składniki

1/2 kg pieczarek
2 cebule
5 jajek
1 puszka kukurydzy
majonez WINIARY
sól
pieprz
Pieczarki myjemy, kroimy w cienkie plastry.

Na patelni podgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy pieczarki na wolnym ogniu, aż woda z nich odparuje. Przekładamy do miseczki. Studzimy.

Cebule obieramy, przecinamy na pół i kroimy w półksiężyce. Na patelnie wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy cebulę, dolewamy odrobinę wody i dusimy cebule do miękkości. Przekładamy do miski. Studzimy.

Kukurydzę odsączamy i dodajemy do miski.

Wszystkie składniki mieszamy, dokładamy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation