Kuchnia

W słoiku zamknięte

SAŁATKA Z OGÓRKÓW I BIAŁEJ KAPUSTY NA ZIMĘ

Składniki
• 5 kg ogórków ze skórą
• 2 główki kapusty
• 1 kg cebuli
• 1 kg papryki czerwonej
• 5 – 6ząbków czosnku
• 6 -7 marchewek
• Zalewa:
• 2 szklanki cukru
• 1 szklanka oleju
• 2 szklanki octu
• 2 łyżeczki pieprzu
• 4 łyżki soli
• kilka ziaren ziela angielskiego
• kilka liści laurowych

Etapy przygotowania
Ogórki ze skórką poszatkować w plastry, kapustę poszatkować, cebulę pokroić w piórka, paprykę i marchew też pokroić w cienkie paski. Poszatkowane warzywa wymieszać z wygniecionym przez praskę czosnkiem i wszystko posolić 2 łyżkami soli. Odstawić na 1-2 godzin .Pozostałe składniki wlać do garnka i wszystko zagotować ,wymieszać i ostudzić, następnie całość zalać i wymieszać ,zostawić jeszcze na ½ godziny aby się przegryzło.. Powkładać do słoików i pasteryzować ok.15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation