Kuchnia

sery

Rolada serowa
Składniki:
60 dkg żółtego sera
1/2 kostki masła
2 serki topione kremowe
40 dkg szynki (można dodać kiełbasę)
4 ugotowane jajka na twardo
pęczek szczypiorku
pęczek pietruszki
pęczek rzodkiewki

Zagotować 2 litry wody w dużym garnku, tak aby po włożeniu do niej sera był on pod wodą (ma być w woreczku). Garnek zdjąć z ognia, włożyć ser i zostawić w wodzie na 40 minut.
Masło roztopić z serkiem topionym. Szynkę, oraz jajka pokroić w kostkę. Szczypiorek, pietruszkę i rzodkiewkę drobno posiekać. Wszystkie składniki dodać do wystudzonej masy maślano - serowej, wymieszać.
Żółty ser wyjąć z garnka, wyciągnąć z woreczka i rozwałkować na stolnicy na cienki placek jak na pierogi. Rozsmarować na całości farsz i od razu zwinąć w roladę. Przełożyć na folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez noc.

Po wyjęciu z lodówki od razu kroić na plasterki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation