Kuchnia

3_Kuchnia_RYBY_

Tradycyjna sałatka ze śledzi z czerwoną fasolą


500g filetów śledziowych
czerwona fasola w zalewie
2 czerwone cebule
250g ziemniaków
150g korniszonów
5-7 łyżek stołowych jogurtu naturalnego lub majonezu
Sól morska
Gałka muszkatołowa
Pieprz cytrynowy w torebce np.Kamis
Pieprz ziołowy w torebce

Przepis

ETAP 1Ziemniaki ugotować w łupinach, wystudzić i obrać.

ETAP 2Śledzie namoczyć, odsączyć, pokroić w grube cząstki.

ETAP 3Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, korniszony, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i czerwoną fasolę.

ETAP 4Następnie dodać majonez lub jogurt, doprawić solą, gałką, pieprzem cytrynowym i ziołowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation