Kuchnia

3_Kuchnia_RYBY_

Pełnoziarniste pierogi z makrelą ( 1 porcja, 7-8 pierożków)

ciasto
4 łyżki mąki pełnoziarnistej
ciepła woda
sól

farsz
2 łyżki wędzonej makreli
1 czubata łyżka serka kremowego naturalnego
1/3 średniej cebuli
natka pietruszki
pieprz
papryka

Mąkę ze szczyptą soli wyrabiamy na ciasto dodając stopniowo wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Makrelę mieszamy z serkiem, dodajemy lekko przegotowaną lub przesmażoną cebulę. Natkę drobno siekamy i dodajemy do masy (ilość zależnie od upodobań). Doprawiamy pieprzem i papryką. Ciasto cienko wałkujemy. Wycinamy kółka szklanką i nakładamy łyżeczkę farszu. Zalepiamy pieroga. Można formować dowolne kształty. Pierogi wrzucamy do lekko osolonej gotującej się wody i gotujemy około 5-6 minut od momentu wypłynięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation