Kuchnia

laks

GRILLOWANY ŁOSOŚ Z MASŁEM ŻURAWINOWO-MUSZTARDOWYM

masło żurawinowo-musztardowe
100 g miękkiego masła
2 łyżki ziarnistej musztardy
1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy z uprawy organicznej
sól, pieprz
40 g żurawin

4 kotlety z łososia
kilka kropli oleju
sól, różowy pieprz
mięta lub pomarańcza do przybrania

1. Masło utrzeć z musztardą, skórką z pomarańczy, drobno posiekaną żurawiną, przyprawić odrobiną soli i pieprzu, schłodzić.
2. Kotlety z łososia posmarować olejem, piec z obu stron na rozgrzanym grillu przez ok. 3 minuty, przyprawić solą i różowym pieprzem. 3. Łososia podawać z masłem żurawinowo-musztardowym, przybrać miętą i pomarańczami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation