Kuchnia

Śniadania

OWSIANKA BANANOWO-CYNAMONOWA

- 100 g płatków owsianych (górskich)
- 200 ml mleka
- 1 dojrzały banan
- pół łyżeczki cynamonu
- 20 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżka miodu
- duża szczypta soli

Do małego rondelka wlej mleko, wsyp płatki owsiane i zacznij gotować. Gdy mleko się zagotuje, mieszaj owsiankę jeszcze przez kilka minut.
Zdejmij owsiankę z ognia, dodaj miód i sól, wymieszaj. Przykryj rondel talerzem i daj owsiance spęcznieć przez ok. 5-10 minut. Będzie gotowa, gdy zrobi się z niej "papka" i nie będzie śladu po przelewającym się między płatkami mleku.
Banana poszatkuj dodaj do owsianki razem z cynamonem.
Czekoladę poszatkuj i dodaj do owsianki.
Podawaj na ciepło lub schłodzoną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation