Kuchnia

kuchnia z rybką, owocami morza

Fritatta z warzywami i łososiem.

3 jajka
3 ugotowane ziemniaki
1 ugotowana marchewka
3 plastry cukinii
garść świeżej pietruszki
szczypiorek lub por
2 plastry wędzonego łososia
kilka różyczek brokuł
oliwa
sól i pieprz

Na rozgrzanej patelni z oliwą podsmażamy szczypiorek oraz talarki cukinii. Dodajemy ugotowane plastry ziemniaków, marchewki, brokuły i kawałki wędzonego łososia. Doprawiamy pieprzem i solą.
W misce ubijamy jajka na puszystą masę i dorzucamy posiekaną pietruszkę. Masę jajeczną przelewamy na podsmażone warzywa na patelni. Zmniejszamy ogień i smażymy 2 min, a następnie umieszczamy w rozgrzanym piekarniku do 180 st i pieczemy przez 10 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation