Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pieczeń rzymska - Przepisy kulinarne - Przystawki

Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowego 1-2 jajka 4 ząbki czosnku 1 cebula natka pietruszki majeranek tymianek oregano słodka papryka w proszku sól morska pieprz

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni (bez tłuszczu). Czosnek obrać i zmiażdżyć. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać do niego surowe jajka, czosnek i cebulę. Następnie dodać natkę pietruszki, majeranek, tymianek, oregano, słodką paprykę w proszku, sól morską i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Małą formę keksową (o wymiarach ok. 11 na 20 cm) wyłożyć folią aluminiową. Następnie do formy wyłożyć masę mięsną i przykryć folią aluminiową. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 60 minut w temperaturze 200 °C. W połowie pieczenia, formę z mięsem wyjąć, zdjąć folię aluminiową i wierzch pieczeni posmarować musztardą (folią już nie przykrywać).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation