Kuchnia

Kulinaria

http://smakialzacji.blogspot.com/

Składniki na śmietanowy sos z kurek:

* 500g świeżych kurek
* 100g masła
* 250ml śmietany 30%
* 1 ząbek czosnku
* łyżkę posiekanych ziół ( rozmaryn+bazylia )
* 1 mała papryczka chili
* 1 łyżka mąki
* garść posiekanej zielonej pietruszki
* parmezan ( opcjonalnie )
Przygotowanie:
Kurki oczyścić, masło roztopić na patelni, dodać zmiażdżony czosnek, zioła oraz pokrojoną na drobno papryczkę chili. Kurki smażyć do czasu aż zmiękną, następnie wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i oprószyć łyżką mąki. Gotować sos aż troszkę odparuję, na koniec posypać zieloną pietruszką, przełożyć do miseczek i na wierzch układać ugotowane gnocchi.
Można oprószyć parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation