Kuchnia

Dla zdrowia

spalacze tłuszczu
8. Jajka
Po­dob­nie jak w przy­pad­ku jo­gur­tu, od­chu­dza­ją­ce wła­ści­wo­ści jajka za­wdzię­cza­ją wy­so­kiej za­war­to­ści ła­two­straw­ne­go biał­ka (jedno jajko za­wie­ra ok. 7 g biał­ka). Die­te­ty­cy są zda­nia, że naj­le­piej zja­dać je na śnia­da­nie. Pro­te­iny, jak już pi­sa­li­śmy, za­pew­nia­ją uczu­cie sy­to­ści na długo. Eks­per­ci za­le­ca­ją rów­nież, by przy­go­to­wy­wać głów­nie jajka na mięk­ko lub w ko­szul­kach, jak naj­rza­dziej zaś jeść sma­żo­ne - w takim pro­duk­cie po­wsta­ją związ­ki ra­ko­twór­cze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation