Kuchnia

jedzeniowo

wesoła kuchnia: kasza kuskus z grillowaną piersią z indyka

1 pierś z indyka
1 szklanka kaszy kuskus
1/2 pomarańcza
1 mała puszka kukurydza z groszkiem
1 papryczka chili
5 suszonych pomidorów
4 liście Sałaty lollo
Sól
Pieprz
Olej
½ łyżeczki bazylii suszonej
½ łyżeczki oregano suszone
Przyprawa do indyka
1 ząbek czosnku

Pierś z indyka rozcinam na mniejsze kawałki marynuję w oliwie, dodaję sól, pieprz, oregano, bazylię, przyprawę do indyka, czosnek rozduszony. Kaszę kuskus zalewam wrzącą wodą i odstawiam na 5 minut aż napęcznieje. Pierś z indyka grilluję na patelni grillowej albo grillu elektrycznym około 8 minut. Do kaszy kuskus dodaję sok z wyciśniętej pomarańczy, pokrojone pomidory suszone, groszek z kukurydzą odsączony. Doprawiam solą, pieprzem. Pierś z indyka kroję na mniejsze kawałki i dodaję do kaszy, razem z papryczką chilli. Dekoruję sałatą lollo
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation