Kuchnia

Słodkości

Amerykaniec

Składniki
jabłko 1 kg
cukier 1,5 szklanka
mąka Lubella 3 szklanka
jajko 3 szt.
olej 1,5 szklanka
soda oczyszczona 2 łyżeczka
kakao 2 łyżeczka
cynamon 2 łyżeczka
orzechy włoskie 15 dag

Sposób przygotowania
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. 2.Jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej, mąkę z sodą oraz kakao z cynamonem.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Następnie dodać pokrojone orzechy, rodzynki i przygotowane jabłka.
Wszystko razem delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35-45 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation