Kuchnia

Jedzonko

Dietetyczna pizza na otrębowym spodzie | Przepisy Kulinarne

Pizza jest bardzo smaczna, choć otrębowy spód nie przypomina w smaku tradycyjnego ciasta na pizzę. Na pewno jest to pyszna propozycja dla wszystkich będących na diecie Dukana. Jeśli pizzę podzielimy na 6 porcji, to jeden kawałek będzie miał 223 kcal.


Składniki:

250 g chudego twarogu
3 jajka
po 3 kopiaste łyżki otrębów pszennych, żytnich i owsianych
łyżeczka proszku do pieczenia
sól, pieprz, bazylia, czosnek granulowany
Pozostałe:

kulka sera mozzarella light
8 plasterków chudej wędliny
pomidor
garść zielonych oliwek
oregano, bazylia
przecier pomidorowy/ketchup
Przygotowanie
Twaróg wkładamy do miski, rozgniatamy widelcem. Dodajemy resztę składników i mieszamy je dokładnie ze sobą. Z masy formujemy kulę i układamy ją i rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 25 min w temp 180 C.
Po tym czasie na spodzie rozsmarowujemy przecier/ketchup, układamy dodatki i zapiekamy jeszcze ok. 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation