Kuchnia

Pierogi, paszteciki

Przekąska z sera camembert
Składniki:
1 ser camembert
1/2 op. ciasta francuskiego
dżem żurawinowy
suszona żurawina
Przygotowanie:
Ciasto kroimy na 12 kwadratów. Każdy z nich smarujemy dżemem nie brudząc brzegów.
układamy "klinki" sera na każdym kwadracie, a na nich suszoną żurawinę (po 2-3 szt)
sklejamy przeciwległe rogi kwadratów
układamy "ciasteczka" na papierze do pieczenia, lekko zwilżamy wodą i zapiekamy w temp 175 stopni (lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta) przez 15-20 min, aż nabiorą złocistego koloru.
Przekąska z salami i pieczarkami
Składniki:
3 plastry sera żółtego
2 plastry salami
3 pieczarki
sól
1/2 op. ciasta francuskiego
Przygotowanie:
ciasto kroimy na 12 kwadratów.
plastry sera kroimy na 4 kawałki każdy i układamy na cieście francuskim. Na serze układamy kawałki plastrów salami
pieczarki kroimy drobno i podsmażamy z dodatkiem soli, następnie nakładamy na salami.
sklejamy przeciwległe rogi kwadratów
układamy "ciasteczka" na papierze do pieczenia, lekko zwilżamy wodą i zapiekamy w temp 175 stopni (lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta) przez 15-20 min, aż nabiorą złocistego koloru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation