Kuchnia

Kulinaria - Rybka

eintopf: ryba zapiekana ze szpinakiem

Macie ochotę na rybę, ale nie na zapach jej smażenia? :)
Ten przepis jest dla Was!

Potrzebujecie:
kilka filetów ryby (dorsz, mintaj czy inna biała ryba)
opakowanie mrożonego szpinaku liściastego
kilka łyżek gęstego jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku, pokrojone drobno
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz
oliwa
100-150 g żółtego sera


Filety pokrójcie na 2-3 cm kawałki, dodajcie sól, pieprz i odstawcie.Wrzućcie na patelnię szpinak, jak się rozmrozi dodajcie posiekany drobno czosnek, pieprz, sól i gałkę, na końcu dodajcie kilka łyżek jogurtu naturalnego. Trzymajcie na patelni 5-7 minut. W żaroodpornym naczyniu dno wysmarujcie oliwą, ułóżcie kawałki ryby na przemian ze szpinakiem, rybą zacznijcie, szpinakiem zakończcie. Wstawcie na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220' C. 3 minuty przed upływem 20 minut obsypcie tartym, żółtym serem (nie jest to konieczne, ale my lubimy).Podajcie z ryżem.Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation