Kuchnia

kuchnia

Zupa pieczarkowo – kalafiorowa -

składniki:

pieczarki - 40 dekagramów
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
kalafior - 20 dekagramów
Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
groszek konserwowy - 10 dekagramów
śmietana - 0.5 szklanki
mąka pszenna - 2 dekagramy
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki (posiekana)
ocet
pieprz

1.Kalafiora umyj i namocz kilka minut w wodzie z octem. Następnie podziel na różyczki i dodaj do wywaru z wody z 1,5 l i kostki bulionowej Knorr. Ugotuj
2.Pieczarki oczyść i opłucz. Pokrój w paski i usmaż.
3.Dodaj do kalafiora razem z groszkiem konserwowym i śmietaną wymieszaną z mąką.
4.Zupę pieczarkowa Knorr rozprowadź w zimnej wodzie i dodaj do garnka. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem. Zupę pieczarkowo - kalafiorową podawaj posypaną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation