Kuchnia

Przekąski i przystawki

Rollsy z szynką (składniki wystarczą na przygotowanie porcji dla 2 osób):
placki tortilli - 2 sztuki (średnica 26 cm)
starty ser żółty - 1 szklanka
szynka - 4 plastry
ser lazur - 2 cienkie plasterki
Składniki na sos:
jogurt naturalny - 3 łyżki
musztarda francuska - 2 łyżki
musztarda sarepska - 1 łyżka

Przygotowanie:

Składniki na sos dokładnie mieszam razem i smaruję po 2 łyżki na każdy placek tortilli.
Następnie układam po 2 plastry szynki na każdy placek, rozsypuję po połowie szklanki sera oraz rozdrabniam ser lazur dzieląc go również na dwie części.
Placek szczeknie zawijam w rulon i podpiekam w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180°C.
Podaję na ciepło z pozostałym sosem krojąc na kawałki o długości około 3-4 cm.
Całkowity czas przygotowania: 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation