Kuchnia

grill

Bazyliowy pstrąg z grilla
Co kupić
3 wypatroszone i oskrobane pstrągi
sok z 1/2 limonki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 pęczek świeżej bazylii
sól
pieprz
Jak zrobić
poziom: średni porcji: 3 czas: 20min
Przygotowanie
3 wypatroszone i oskrobane pstrągi myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Ryby smarujemy oliwą z oliwek. Delikatnie nacinamy skórkę w poprzek ryby. Nacięcia na skórce wypełniamy listkami bazylii.
Do środka każdej z ryb wkładamy po dwie gałązki bazylii.
W koszyczku do pieczenia grillujemy ryby 10 minut z każdej strony.
Jak podawać
Serwujemy z pomidorkami cherry.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation