Kuchnia

grill

FETA Z GRILLA

15 dkg SERA FETA - NAJLEPIEJ GRECKI, NA WAGĘ
1 DUŻY POMIDOR
ŁYŻKA OREGANO
2 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK
FOLIA ALUMINIOWA

Etapy przygotowania

* NA KAWAŁKU FOLII ALUMINIOWEJ KŁADZIEMY GRUBY PLASTER POMIDORA.
* NA NIEGO PODOBNY PLASTER SERA FETA.
* POSYPUJEMY SER OREGANO.
* POLEWAMY OLIWĄ Z OLIWEK.
* ZAWIJAMY TAK, ŻEBY GRILLOWANE PRODUKTY NIE MIAŁY DOSTĘPU POWIETRZA I TEMPERATURA KRĄŻYŁA CAŁY CZAŁY CZAS W ŚRODKU. JA CHWYTAM ZA DWA BOKI, ZŁĄCZAM JE U GÓRY, ZAWIJAM RAZEM 3-4 RAZY, BOKI BOKI WYGINAM DO GÓRY I LEKKO SKRĘCAM. NIE PRZEBIJAMY FOLII!
* TAK PRZYGOTOWANĄ FETĘ KŁADZIEMY NA DOBRZE ROZGRZANEGO GRILLA I PO OKOŁO 20 MINUTACH - PALCE LIZAĆ.SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation