Kuchnia

Z Naleśników

NALEŚNIKI GORDONA Z MUSEM JABŁKOWO BRZOSKWINIOWYM

2 jajko
140g mąki
300ml mleka
25g roztopionego masła
szczypta soli


Rozgrzewamy patelnię teflonową.

Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę,sól, mleko i masło Całość miksujemy, aż do uzyskania jednolitego ciasta.

Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni, ok. 1. z każdej strony.

Mus jabłkowo-brzoskwiniowy

2 średnie jabłka
2 małe brzoskwinie
szczypta cynamonu
2 łyżeczki brązowego cukru ( ja pominęłam)


Jabłka i brzoskwinie obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do rondelka z grubym dnem i gotujemy do całkowitego rozgotowania się owoców. Pamiętajmy o częstym mieszaniu, aby nic nam się nie przypaliło ;) Na koniec przyprawiamy cynamonem i gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation