Kuchnia

Łasuch

Zupa Porowa » Słodkie Słone

Składniki :

250 gramów mięsa z piersi z kurczaka (zmielonego)
duży por-biała część
seler-ćwiartka
pietruszka-korzeń

2 ziemniaki
cebula
serek topiony o smaku śmietankowym np. 4 trójkąciki
woda
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kosteczkę natomiast pora w piórka a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z łyżką masła-warzywa należy zeszklić a nie przypalić:) Warto je posolić wtedy puszczą sok. Do warzyw dodajemy starty seler i pietruszkę,zmielone mięso i ziemniaki pokrojone w kostkę. Smażymy aż do ścięcia się kurczaka. Gdy to nastąpi zalewany wszystko wodą-około 1,5 l wody. Całość gotujemy około 30 minut, dodajemy serek topiony oraz sól i pieprz do smaku.

Smacznego!



Read more: http://slodkieslone.pl/zupa-porowa/#ixzz2eEyPJiiJ
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation