Kuchnia

Dekoracje potraw

Sałatka hawajska

Składniki:
150 g ryżu
150 g sera żółtego
1 puszka ananasa
1 puszka kukurydzy
2 filety z kurczaka
około 6 łyżek majonezu
3 łyżki oliwy
1 kostka bulionowa drobiowa
pieprz
sól
Przygotowanie:
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.Odstawiamy do ostudzenia.Filety z kurczaka kroimy w kostkę.Do miseczki wlewamy oliwę,dodajemy pokruszoną kostkę bulionową i dokładnie rozcieramy do uzyskania jednolitej masy.Dodajemy kurczaka i mieszamy dokładnie tak,aby kurczak obtoczył się w marynacie.Na dobrze rozgrzaną patelnię wrzucamy kurczaka i podsmażamy na dużym ogniu.Kurczak powinien się ładnie przyrumienić.Przekładamy do miski oczywiście bez oleju i odstawiamy do ostygnięcia.Kukurydzę odcedzamy na sicie i dodajemy do kurczaka.Ananasa kroimy w drobne kawałki,delikatnie odciskamy w dłoniach z nadmiaru wody.Ser kroimy w paseczki.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą,dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation