Kuchnia

stop pszenicy-surówki,sałatki

Sałatka wiosenna
SKŁADNIKI: 4 jajka ugotowane na twardo, ogórek, po pęczku rzodkiewek i szczypiorku, 2 łyżki gęstego majonezu, szklanka jogurtu lub kefiru, łyżka soku z cytryny, 3 łyżki posiekanej rzeżuchy, cukier, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać jogurt z majonezem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i szczyptą cukru, lekko schłodzić. Ogórek pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, rzodkiewki pokroić w plasterki. 3 jajka pokroić w plastry. W salaterce układać warstwami jajka, rzodkiewki i ogórki, przesypując szczypiorkiem. Polać sosem. Delikatnie wymieszać, posypać rzeżuchą, udekorować ćwiartkami jajek i połówkami rzodkiewek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation