Kuchnia

kuchnia

Racuszki z cukini

SKŁADNIKI:
* cukinia – 1 szt
* mąka pszenna – 3 łyżki
* jajko L – 1 szt
* mleko ( u mnie sojowe ) - 2 łyżki
* sól – do smaku
* pieprz – do smaku
* oliwa / olej do smażenia

racuchy z cukini , cukiniowe racuszki , racuszki warzywne , racuszki wegetarianskie , ostra na slodko (3)xxxx

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Cukinię trzemy na grubych oczkach.
Odciskamy nadmiar wody.
Dodajemy do niej mąkę, jajko i mleko
Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
Mieszamy.
Smażymy na rozgrzanej oliwie formując racuszki , przez ok. 4-5 min. z każdej strony.
Po usmażeniu przekładamy na papierowy ręcznik, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu.

* Możemy zjadać solo lub z ulubionym sosem np. jogurtowo – czosnkowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation