Kuchnia

fajne przepisy

Sernik z czereśniami

Składniki:

15 dkg masła
20 dkg mąki
1 żółtko
50 dkg twarogu do serników
2 łyżki śmietany
2 jajka
opakowanie budyniu waniliowego
20 dkg cukru
40 dkg czereśni
Jedz czereśnie

Sposób przygotowania:

Z mąki, masła, połowy cukru i żółtka zagnieść kruche ciasto. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Twaróg zmiksować na jednolitą masę razem ze śmietaną, żółtkami, budyniem i pozostałym cukrem. Z białek ubić pianę, którą dokładnie wymieszać z masą twarogową.
Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim tortownicę i podpiec ok. 10 min. Na ciasto wyłożyć masę twarogową, na wierzch ułożyć wydrylowane czereśnie i piec ok. 50 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation