Kuchnia

Przepisy

Składniki :

250 g (1 i pół szklanki ) maki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
125 g czekolady mlecznej ( tu można dodać dowolny składnik np. owoce )
160 ml mleka ( 2/3 szklanki )
125 g roztopionego i wystudzonego masła
1 jajko lekko roztrzepane


Sposób przygotowania :

Rozgrzać piekarnik do 180 st.C Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do dużej miski. Wsypać cukier. Na środku suchych składników zrobić wgłębienie. Wymieszać ze sobą mleko, masło i jajko. Całość wlać do wgłębienia w suchych składnikach. Wymieszać wszystko tylko do połączenia składników. Dodać kawałki czekolady (lub wybrane owoce). Ciastem napełnić przygotowane foremki do 2/3 ich wysokości. Piec 15 - 20 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu pozostawić muffiny w foremkach przez 5 minut, wyjąć i studzić na kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation