Kuchnia

surówki

Sałatka z ryżem i szynką

Składniki

100 g ryżu parboiled KUPIEC
1 puszka drobnej kukurydzy
papryka czerwona i zielona
szczypiorek
koperek
pęczek rzodkiewek
10 dkg szynki gotowanej
1 ząbek czosnku
zielona sałata
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka sosu sojowego
przyprawy sól, pieprz, papryka ostra




Przygotowanie

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Paprykę, rzodkiewki i szynkę pokroić. Kukurydzę dokładnie odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem przygotowanym z oliwy, sosu sojowego i posiekanego czosnku. Doprawić i delikatnie wymieszać. Podawać z zieloną sałatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation